+48 124 219 466

Otwarte: od poniedziałku do niedzieli 12:00 – 0:00

Kuchnia staropolska w Krakowie

Kraków – smak i tradycja na wyciągnięcie ręki

Kraków to miasto królów, które jednoznacznie kojarzy się z historią Polski. Jednak tradycję, obyczaje i kulturę naszego kraju można też poznawać przez kuchnię, kosztując tradycyjnych potraw staropolskich. Jedną z najlepszych restauracji w Krakowie i jednocześnie, działającą już od kilkunastu lat, jest właśnie „Restauracja Pod Złotą Pipą”, mieszcząca się w zabytkowej piwnicy na ulicy Floriańskiej.

Tym, co niezmiennie zachwyca wszystkich gości jest niespotykany nigdzie indziej klimat restauracji, który nawiązuje do atmosfery królewsko-carskiej. Właśnie dlatego jest miejsce, które idealnie sprawdzi się na organizację ważnych przyjęć okolicznościowych lub obiadu dla zorganizowanych grup.

Dodatkowo, to właśnie tutaj turyści mają możliwość poznać i rozsmakować się w staropolskich daniach, przygotowywanych przez doświadczonego szefa kuchni.

Co warto spróbować z tradycyjnej polskiej kuchni?

W „Restauracji Pod Złotą Pipą” jest kilka dań, które idealnie wpisują się w klimat starych szlacheckich dworów. Na wyróżnienie z całą pewnością zasługuje kaczka podawana w sosie cherry lub wyśmienita golonka pieczona w piwie. Można tu również zamówić talerz zakąsek i cieszyć się nimi przy kolacji z grupą przyjaciół. Królewski, a jednocześnie bardzo przytulny wystrój piwnicy sprzyja wspólnemu biesiadowaniu. Do tradycyjnych dań warto zamówić kufel dobrego piwa oraz pyszny deser. Świeże, domowe ciasto bądź lody z owocami na pewno znajdą wielu zwolenników.

 
 

Aktualności

Menu restauracji

Zobacz galerie

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie zgodnie z Polityką Prywatności.

';